Chantal Sion

Chantal Sion

Chantal Sion (1969) heeft altijd een grote passie om te creëren en de wereld om haar heen wat mooier te maken. Verder onderzoekend naar wat de mogelijkheden hierin zijn, ging Chantal de natuur in, op zoek naar geschikte bladeren om te bewerken, om er een verhaal mee te maken en als het ware tot een schilderij mee    te komen. Dat experimentele proces, welke bladeren zijn geschikt, wat kan je ermee, werkt voor haar als een grote inspiratie. Inmiddels heeft ze haar eigen technieken hierin ontwikkeld. Haar lampenkappen zijn eigenlijk schilderijen van licht, elk   met een eigen verhaal. Om het geheel compleet te maken, is ze ook aan de slag gegaan met het maken van een bijpassende voet. En zo is het idee geboren. Letterlijk een lichtpunt.

Angelien Coco Martin

Angelien Coco Martin

Als beeldend kunstenaar heb ik mij vooral toegelegd op het portret van mens en dier in olieverf, klei en brons. Iedereen is uniek en ik vind het bijzonder om iemand al tekenend, schilderend of boetserend te mogen ontmoeten. Ik werk graag in opdracht. Ook in mijn vrije werk zijn mens en dier vaak het uitgangspunt. Het menselijk lichaam vind ik prachtig. Vaak zoek ik iets grappigs, dramatisch of liefs; niets menselijks is ons vreemd. De veerkracht van mensen vind ik fascinerend. Studie: Foudgumse School voor schilderkunst.

 

Willem Komduur

Ik ben autodidact,  en werk met olieverf op linnen, zowel realistisch als abstract. Met name bloemen, bomen en landschappen van de Drentsche Aa, de Hunze en de prachtige wolkenpartijen boven het Groninger land kun je terugvinden in mijn vaak kleurrijke schilderijen. Naast gebruik van penselen werk ik ook graag met het paletmes. Graag schilder ik groot werk maar als intermezzo soms ook kleinere werken met vogels. Ik ben geboren op 30 december 1943 in Noord-Sleen. In 1967 ben ik verhuisd naar Haren (Gr.) en heb als bouwkundige bij de gemeente Haren gewerkt.

Sinds 1 januari 2023 ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

http://willemkomduur.nl

Janneke Boer

Ik ben autodidact en heb mij in de loop der jaren ontwikkeld door bij verschillende kunstenaars lessen te volgen. Ik werk graag met veel verschillende materialen, o.a. met pastel, olie en acryl. Natuur is hiervoor een grote inspiratiebron. Ik blijf mezelf steeds uitdagen en verder ontwikkelen. Dit jaar ben ik gestart op de Kunstacademie Friesland. Een geweldige uitdaging waar ik volop van geniet. Tevens heb ik ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven aan alle leeftijdscategorieën

Vanaf maart ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

http://jannekeboer.nl

Harmen van Kamp

Al tientallen jaren ben ik (1956) actief als beeldend kunstenaar, aanvankelijk als kunstschilder, later ook als beeldhouwer. Ik werk in mijn atelier in Zevenhuizen GN. Ik schilder vooral met olieverf. Daarnaast ben ik ook bezig met grafische technieken.

Ik werk voornamelijk figuratief. Landschappen en portretten hebben mijn voorkeur. Ik werk laag over laag naar het uiteindelijke resultaat toe. Met beeldhouwen is de vorm van de steen meestal leidend bij de keuze van het onderwerp. Dat dwingt dan ook tot het maken van abstractere vormen. Na het polijsten draagt de kleur van de steen bij aan het resultaat.

Alesja Konchyts

Ik ben geboren in Belarus (1976) en woon nu in Roden. Ik heb de Kunststudie in Duitsland op de Wiesbadener Freie Kunstschule (WFK) gevolgd. Zowel abstract als figuratief werken ligt mij zeer aan het hart. Meestal werk ik met olieverf en paletmes en met waterverf, maar ook met potlood en inkt op papier. Mijn grote voorbeelden zijn Emil Nolde en france expressionisten. Ik heb de technieken intensief bestudeerd en mijn eigen stijl en techniek ontwikkeld. De thema”s van mijn werken vinden meestal hun oorsprong in de Drentse landschap en in de natuur. Het speciale aan mijne  schilderijen is de kleurdiversiteit en kleurintensiviteit. Een leeg doek is voor mij iets dat in alles kan veranderen.

http://www.ourpalette.nl

Halbe Hageman

Halbe Hageman (1946-2018) is vorig jaar overleden zijn vrouw Riet is nu verbonden aan onze galerie.

Er zijn het hele jaar schilderijen te zien in onze galerie maar nu deze 2 maanden 15 stuks!

halbe 1

Halbe Hageman schilderde met olieverf op linnen. Zijn werk is kleurrijk en helder, expressionistisch met een tendens naar het fauvisme. Hij maakte gebruik van de ‘fragmentatie’ techniek, waarbij met het paletmes allemaal kleine fragmenten worden aangebracht.Halbe haalde zijn inspiratie uit zijn omgeving, vooral landschappen hadden zijn grote belangstelling. De sfeervolle Provence met haar bijzondere licht trok Halbe in het bijzonder aan. Halbe Hageman exposeerde in vele grote Europese steden, zoals Mannheim, Brussel, Londen, Parijs en Barcelona. Ook na zijn overlijden is er veel belangstelling voor zijn werk.  Galerie Huis ter Heide is er trots op dat Riet Hageman een vijftiental werken van Halbe ter beschikking heeft gesteld voor deze expositie

Sieuwke Ronner

In mijn werk staan de mens en het leven centraal. De psyche van de mens en de menselijke levensloop blijven me boeien. Gezichtsexpressie is daarbij voor mij het belangrijkste om weer te willen geven. Mijn mensfiguren ontstaan meestal vanzelf, maar ik werk ook wel naar model. Schilderen op roestig ijzer vind ik fascinerend omdat het al zo’n een doorleefde huid heeft. Daarbij experimenteer ik met het laten roesten van het ijzer om bepaalde effecten te bewerkstelligen. Daarin intrigeren de thema’s wording en verwording, omdat dit te maken heeft met het leven en de natuur. Het werken met het materiaal ijzer sluit daar goed bij aan.

Naast het schilderen werk ik ook driedimensionaal met beelden in klei en metaal. Het zijn twee liefdes die elkaar soms verdringen, maar ook wel samen gaan.

www.sieuwkeronner.nl

Halbe Hageman (1946-2018)

Halbe woonde in Zuidlaren en schilderde met olieverf op linnen.

Zijn werk is kleurrijk en helder, expressionistisch met een tendens naar het fauvisme. Hij maakte gebruik van de ‘fragmentatie’ techniek, waarbij met het paletmes allemaal kleine fragmenten worden aangebracht. Halbe haalde zijn inspiratie uit zijn omgeving, vooral landschappen hadden zijn grote belangstelling. De sfeervolle Provence met haar bijzondere licht trok Halbe in het bijzonder aan. Halbe exposeerde in vele grote Europese steden, zoals Mannheim, Brussel, Londen, Parijs en Barcelona.

Ook na zijn overlijden is er veel belangstelling voor zijn werk. Galerie Huis ter Heide is er trots op dat Riet Hageman werken van Halbe ter beschikking heeft gesteld voor de expositie.

 

Voor meer informatie: www.halbehageman.nl