Gastexposanten in de galerie

Gastexposities
Het kunstenaarscollectief Huis ter Heide geeft gastkunstenaars de gelegenheid hun werken ten toon te stellen in Galerie Huis ter Heide (Dr.). De werken hangen er gemiddeld twee maanden. Daarnaast blijven wij nieuwe gastexposanten graag verwelkomen, u kunt zich aanmelden via het contactformulier.

We mogen weer open op afspraak.

Vanaf 30 april  is de galerie weer helemaal opnieuw ingericht met nieuwe kunst! U kunt de galerie bezoeken op afspraak. Graag een tekstbericht via sms of whatsapp naar 06 51 92 52 06 (Alie Hut) Vermelden: Naam, aantal, dag en tijdstip.  Wij treffen i.v.m. de corona extra hygiëne maatregel en laten een beperkt aantal (4) bezoekers tegelijk toe in de galerie.

Uiteraard staat er voor u, zoals u gewend bent van ons, iets te drinken en iets lekkers klaar.

U kunt op uw gemak rondkijken en we bedanken u alvast voor de medewerking.

Gastexposanten 30 april/m 27 juni 2021.

Els en Tom Bleijenberg

Aly van der Woude

Margriet Blom

Jos Apeldoorn

Els en Tom uit Spijkenisse gebruiken ‘Keramiek met een Glimlach’ voor het presenteren van hun werk want vrijwel alle bezoekers kregen spontaan een glimlach als ze hun werk zagen. Hun humoristische kijk op de ‘wereld’ verbeelden zij in hun vrolijk vormgegeven keramiek. Beiden houden van de natuur, maar hun dieren zul je er nooit tegenkomen. Het vinden van de juiste gezichtsuitdrukking, pose en naderhand kleurstelling is altijd weer een uitdaging. Omdat zij op hoge temperatuur bakken, is hun werk ook geschikt voor balkon of tuin. Hun werk staat regelmatig op internationale beurzen, kunst-/keramiekmarkten en kunstroutes. Ook exposeren ze bij binnen- en buitenlandse galerieën en beeldentuinen.

Aly uit Annen in Drenthe heeft na enkele gerichte opleidingen gevolgd te hebben, haar eigen techniek ontwikkeld. Ze is verder gegaan met abstracte kunst waarmee ze in het binnen en buitenland exposeert. Thematisch speelt de natuur een grote rol in haar werk: De kleuren, het tastbare, ontastbare en de weidsheid geven veel inspiratie. Spelend met kleuren ontstaan de abstracte dynamische schilderijen die ze toont in deze expositie in galerie Huis ter Heide.

Margriet uit Leiderdorp is opgeleid als docent beeldende vorming en heeft jaren in het middelbaar onderwijs gewerkt. Op dit moment verzorgt zij cursussen en workshops in Leiden in omgeving. Haar keramiek op deze expositie heeft als thema ‘ontluiken’. Het moment dat er uit een schijnbaar dode bol een fris, groen puntje doorbreekt, een kwetsbaar ei dat liefdevol wordt beschermd maar uiteindelijk toch moet breken. Het gaat over nieuw leven, over hoop en over dat er vaak iets stuk moet gaan om iets nieuws een kans te geven. Het keramiek is handgevormd en gedecoreerd met engobes en glazuren. Het is realistisch met een twist.

Jos uit Egmond aan Zee met strand duinen en polders, een inspirerend landschap voor hem, met aan de voet Egmond-Binnen, het dorp waar Jos al 67 jaar leeft, woont en werkt. Met hout is Jos opgegroeid want zijn vader had een timmerwerkplaats. De vader van Jos was evenals zijn verdere voorvaderen, dorpstimmerman. Fietsend door Nederland komt Jos bomen tegen die hem inspireren. Jos probeert via beelden zijn bewondering voor de natuur tot uitdrukking te brengen en de houtstructuur voor zich te laten spreken. Veel inspiratie heeft hij opgedaan bij het zien van werk van Henry More en Barbara Hebworth Het plezier in het creëren staat voorop noemt Jos.