Lucia Winkeler

Lucia Winkeler

Lucia is opgegroeid in een klein dorp in een gezin van 8 kinderen. Een heel creatief gezin blijkt achteraf, waarin ieder een manier gevonden heeft zijn of haar creativiteit te uiten.Lucia zelf heeft voor 6 jaar terug    de keramiek ontdekt en werd zo enthousiast over de mogelijkheden dat ze besloot de keramiek opleiding in Gouda te gaan doen.   In 2023 ronde zij dit af met een prachtige expositie. Keramiek heeft echt een bijzonder plekje in haar leven gekregen. De oneindige vele mogelijkheden met klei en het decoreren blijven haar steeds opnieuw uitdagen. Zowel met draaien als handvormen of de combi van beiden. Met klei werken is genieten!

Marijke Arts

Marijke uit Bergen (Limburg ) is als autodidact begonnen met het maken van keramiek nadat ze gestopt is met werken in 2018. Ze werkt graag met allerlei soorten klei. Het liefst maakt ze vrouwen. De afwerking doet ze vaak met veel kleur of soms ingetogen. Ze gebruikt hiervoor verschillende glazuren en onder glazuren door elkaar. Haar beelden zijn vaak gedetailleerd, ze werkt graag figuratief. De inspiratie komt meestal vanzelf tijdens het maakproces. Zo kan een beeld heel grappig, verbaasd, een mooie uitdrukking of teder zijn. Soms zijn er gebeurtenissen die het proces beïnvloeden. Voor Marijke is klei steeds weer het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Anton van de Water

Het werk van Anton is het resultaat van een nog voortdurende zoektocht.  De technische opleiding legt de voedingsbodem om ook bij het werken met klei allereerst de vaardigheden te leren beheersen. De oneindige mogelijkheden van klei maken dat Anton geen richting kiest, hij wil alles! Het klassieke draaien ziet hij als gereedschap dat hij kan benutten als de situatie daar om vraagt. Totdat de klei als zalf door zijn handen draait en het draaien van een pot meer op meditatie gaat lijken. Als alle spectaculaire vormen zijn gepasseerd oefent eenvoud zijn aantrekkingskracht. Schone strakke lijnen, oogstrelend. De klei laat zich leiden, is gewillig   in de handen van Anton en laat de opgelegde vorm toe, ontwikkelen   is de essentie.

Roelanda Bonder

Roelanda Bonder

Roelanda Bonder-Oosterhof, getrouwd en moeder van drie kinderen. Sinds ik in 2000 met Klei in aanraking kwam ben ik hieraan verknocht geraakt. Al mijn creativiteit kan ik hierin kwijt. Ik heb ruim 8 jaar les gehad maar door drukte kwam ik daar een tijdje niet aan toe. Gelukkig pakte ik het al snel weer op want een dag geen klei is een dag niet geleefd. Na het volgen van de 3-jarige opleiding bij de NKO (Nederlandse Keramiek Opleiding) te Gouda, mocht ik in mei 2019 mijn diploma tot Keramist in ontvangst nemen.

www.gewoonroelanda.nl

Helma van de Water

Tijdens de 3 jarige opleiding Keramische Technieken van de SBB in Gouda, is mijn fascinatie voor het draaien ontstaan. Ik maak contact met de klei, ik voel tijdens het walken hoe de temperatuur is, de plasticiteit en of de klei en ik samenkomen. Het hele proces is belangrijk en heeft invloed op het resultaat. Voor de decoratie werk ik met vlakken en lijnen en waarbij ik op het laatste moment ook de kleuren bepaal. Dit is overgegaan in een intuïtief proces. Naast gedraaide vormen, verdiep ik me ook in de mogelijkheden om objecten vanaf de draaischijf te creëren, waarbij de vrijheid van vormen steeds meer een rol speelt. De sensatie van de klei op de draaischijf is voor mij steeds weer de reden om er achter te gaan zitten en te gaan draaien.

www.keramiekhw.nl