Roelanda Bonder

Roelanda Bonder

Roelanda Bonder

Roelanda Bonder-Oosterhof, getrouwd en moeder van drie kinderen. Sinds ik in 2000 met Klei in aanraking kwam ben ik hieraan verknocht geraakt. Al mijn creativiteit kan ik hierin kwijt. Ik heb ruim 8 jaar les gehad maar door drukte kwam ik daar een tijdje niet aan toe. Gelukkig pakte ik het al snel weer op want een dag geen klei is een dag niet geleefd. Na het volgen van de 3-jarige opleiding bij de NKO (Nederlandse Keramiek Opleiding) te Gouda, mocht ik in mei 2019 mijn diploma tot Keramist in ontvangst nemen.

www.gewoonroelanda.nl

Anneke Myszka

Janine Plaisier

Beatrijs van Rheeden

Beatrijs van Rheeden is keramist sinds zij haar studies afrondde in Groningen en Boedapest in 1991. Haar proces is intuïtief, en haar fascinatie voor patronen en structuren is eindeloos. In haar werk is ze begonnen het porselein te combineren met haakwerk. Deze combinatie geeft haar de vrijheid tot speelser werk. Zowel in het porselein als in het haakwerk vindt Beatrijs een grote vrijheid om haar vormen te maken en tegelijkertijd zoekt ze altijd naar de grenzen van wat mogelijk is. Het ambachtelijke aspect is een belangrijk onderdeel geworden van de expressie die zij stopt in haar objecten.

Roelie Scholing

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als docent beeldende vorming binnen het voortgezet onderwijs, richt ik mij nu voornamelijk op het werken met keramiek. In mijn werk maak ik veel gebruik van afdruktechnieken waarbij het unieke in alle vormen naar voren komt. De oneindige schoonheid van de natuur is een grote inspiratiebron voor mij. Naast klei als basismateriaal maak ik gebruik van diverse materialen en technieken voor de afwerking, zoals papier, glas, hout, zijde, bladgoud en verschillende glazuurtechnieken. Het is mogelijk een workshop bij mij te volgen en zelf te ervaren hoe fijn en toegankelijk het is om te werken met klei.

http://roeliescholing.nl

Helma van de Water

Tijdens de 3 jarige opleiding Keramische Technieken van de SBB in Gouda, is mijn fascinatie voor het draaien ontstaan. Ik maak contact met de klei, ik voel tijdens het walken hoe de temperatuur is, de plasticiteit en of de klei en ik samenkomen. Het hele proces is belangrijk en heeft invloed op het resultaat. Voor de decoratie werk ik met vlakken en lijnen en waarbij ik op het laatste moment ook de kleuren bepaal. Dit is overgegaan in een intuïtief proces. Naast gedraaide vormen, verdiep ik me ook in de mogelijkheden om objecten vanaf de draaischijf te creëren, waarbij de vrijheid van vormen steeds meer een rol speelt. De sensatie van de klei op de draaischijf is voor mij steeds weer de reden om er achter te gaan zitten en te gaan draaien.

www.keramiekhw.nl