Gemma Bosters

Gemma Bosters

Gemma Bosters

Gemma Bosters (geboren in 1960 ) te Boxmeer, nu woonachtig in Velp. Ze heeft een passie in het werken met klei. In haar thema’s probeert ze vrolijkheid, gezelligheid en blijheid uit te drukken die ze zelf ervaart met dans en muziek (Latin).Als voorbereiding van een werkstuk maakt ze het eerst een miniatuurschetsje van klei waarna ze het in groter formaat uitwerkt. Haar decoratietechniek bestaat hoofdzakelijk uit het werken met engoben (vloeibare kleislib). Door de leerharde klei eerst op te ruwen met een scherp voorwerp brengt ze vervolgens met een platte kwast de engobe op waardoor er interessante structuren ontstaan. De originele kleur van de klei blijft op deze manier ook zichtbaar. Door middel van exposities en kunstmarkten hoopt ze nog vele vrolijke kunstwerken te maken. Op 8 oktober geeft Gemma uitleg over haar werkwijze in de galerie, u bent van harte welkom.

Ans Pelgrim

Ans Pelgrim

Kunst’ is de naam waar onder Ans Pelgrim (1962) haar werk presenteert. Haar portfolio kenmerkt zich in meerdere uitingsvormen. Van ingetogen tot uitgesproken en van sober tot kleurrijk. Van home-design tot tuin ornamenten. Ze werkt ook graag met verschillende (klei) materialen en stooktechnieken. Ze heeft een loopbaan gehad in de bank- en verzekeringswereld maar is daarnaast opleidingen gaan volgen aan de klassieke academie der schilderkunst en in het kunstencentrum in Groningen. Inmiddels is ze ruim 10 jaar fulltime als kunstenaar actief vanuit haar thuisbasis in Hoogezand. Ze presenteert haar werk op exposities, tijdens kunstmarkten en via haar website.“Het mooie aan keramisch werk is dat een zacht vormeloos product kan uitgroeien tot een mooi uniek werkstuk.

Roelie Scholing

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als docent beeldende vorming binnen het voortgezet onderwijs, richt ik mij nu voornamelijk op het werken met keramiek. In mijn werk maak ik veel gebruik van afdruktechnieken waarbij het unieke in alle vormen naar voren komt. De oneindige schoonheid van de natuur is een grote inspiratiebron voor mij. Naast klei als basismateriaal maak ik gebruik van diverse materialen en technieken voor de afwerking, zoals papier, glas, hout, zijde, bladgoud en verschillende glazuurtechnieken. Het is mogelijk een workshop bij mij te volgen en zelf te ervaren hoe fijn en toegankelijk het is om te werken met klei.

http://roeliescholing.nl

Helma van de Water

Tijdens de 3 jarige opleiding Keramische Technieken van de SBB in Gouda, is mijn fascinatie voor het draaien ontstaan. Ik maak contact met de klei, ik voel tijdens het walken hoe de temperatuur is, de plasticiteit en of de klei en ik samenkomen. Het hele proces is belangrijk en heeft invloed op het resultaat. Voor de decoratie werk ik met vlakken en lijnen en waarbij ik op het laatste moment ook de kleuren bepaal. Dit is overgegaan in een intuïtief proces. Naast gedraaide vormen, verdiep ik me ook in de mogelijkheden om objecten vanaf de draaischijf te creëren, waarbij de vrijheid van vormen steeds meer een rol speelt. De sensatie van de klei op de draaischijf is voor mij steeds weer de reden om er achter te gaan zitten en te gaan draaien.

www.keramiekhw.nl