Sylvia Bökkerink, Wilma Koops, Johanna Nijlunsing.

Sylvia Bökkerink, Wilma Koops, Johanna Nijlunsing.

Sylvia Bökkerink, Wilma Koops, Johanna Nijlunsing. Alle drie vrouwen leven met het hebben van een chronische ziekte. Wilma heeft Multiple Sclerose, Johanna ziekte van Bechterew en Sylvia reumatische artritis. Zo verschillend als de ziektebeelden zich manifesteren, zo verschillend uiten deze drie vrouwen zich in de beelden en schilderingen. Er worden meerdere thema’s aangeroerd. Want in een prachtig lichaam is er van alles mis. Hoe leer je om te gaan met pijn, vermoeidheid, hersenen die het laten afweten, vergroeiingen van handen of rug. Maar ook de emotionele achtbaan waar je in terecht komt bij een ziekte die niet meer over gaat, speelt een grote rol. In relaties, werk, vrije tijd, omgaan met dokters en medicijnen. Door het kunstzinnig werken en verwerken van deze thema’s in hout en inkt ontstonden ontroerende grote en kleine, figuratieve en abstracte beelden en schilderingen van lastige lichamen.

Chantal Sion

Chantal Sion (1969) heeft altijd een grote passie om te creëren en de wereld om haar heen wat mooier te maken. Verder onderzoekend naar wat de mogelijkheden hierin zijn, ging Chantal de natuur in, op zoek naar geschikte bladeren om te bewerken, om er een verhaal mee te maken en als het ware tot een schilderij mee    te komen. Dat experimentele proces, welke bladeren zijn geschikt, wat kan je ermee, werkt voor haar als een grote inspiratie. Inmiddels heeft ze haar eigen technieken hierin ontwikkeld. Haar lampenkappen zijn eigenlijk schilderijen van licht, elk   met een eigen verhaal. Om het geheel compleet te maken, is ze ook aan de slag gegaan met het maken van een bijpassende voet. En zo is het idee geboren. Letterlijk een lichtpunt.

Aukje Greydanus

Aukje Greydanus is schilder, beeldhouwer en docent beeldhouwen/ruimtelijk vormgeven. Schilderen deed Aukje altijd al en later kwam daar beeldhouwen bij. Voor haar vullen deze disciplines elkaar mooi aan. Aukjes werk begint met een gedachte of gevoel bij een tekst of beeld. Eenmaal bezig verdwijnt dit naar de achtergrond en zoekt ze naar de ‘juiste’ compositie in lijn, vorm en kleur. Vaak gaat het daarbij om beelden in de vorm van het menselijk lichaam. Veelal gesloten geabstraheerde figuratieve beelden die je zowel aantrekken als op afstand houden. Daarbij is ‘schoonheid’ geen factor van belang. Haar werk hoeft niet mooi te zijn, integendeel, het mag schuren.

George van Engelen

George van Engelen

Lid per 1 maart 2020

Ik heb schilderen en beeldhouwen aan de ArTEZ Hogeschool in Arnhem gevolgd. Anselm Kiefer en Carlo Mollino zijn grote inspiratiebronnen. Ik heb mij gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van unieke meubels, authenticiteit, techniek en bruikbaarheid is een belangrijke drijfveer. Naast opdrachten maak ik objecten, tekeningen en schilderijen waarin ruimtelijkheid en architectuur een verbindend thema is. Door de jaren heen bouw ik aan een serie Schattenriss’ – objecten geïnspireerd op het bombardement op Dresden in WO2. Ik maak unieke objecten van rijke materialen met verrassende combinaties, subliem en tijdloos. Veel mensen vinden de weg naar mijn atelier voor de realisatie van hun specifieke wensen.

http://www.georgevanengelen.nl