Sylvia Bökkerink, Wilma Koops, Johanna Nijlunsing.

Sylvia Bökkerink, Wilma Koops, Johanna Nijlunsing.

Sylvia Bökkerink, Wilma Koops, Johanna Nijlunsing. Alle drie vrouwen leven met het hebben van een chronische ziekte. Wilma heeft Multiple Sclerose, Johanna ziekte van Bechterew en Sylvia reumatische artritis. Zo verschillend als de ziektebeelden zich manifesteren, zo verschillend uiten deze drie vrouwen zich in de beelden en schilderingen. Er worden meerdere thema’s aangeroerd. Want in een prachtig lichaam is er van alles mis. Hoe leer je om te gaan met pijn, vermoeidheid, hersenen die het laten afweten, vergroeiingen van handen of rug. Maar ook de emotionele achtbaan waar je in terecht komt bij een ziekte die niet meer over gaat, speelt een grote rol. In relaties, werk, vrije tijd, omgaan met dokters en medicijnen. Door het kunstzinnig werken en verwerken van deze thema’s in hout en inkt ontstonden ontroerende grote en kleine, figuratieve en abstracte beelden en schilderingen van lastige lichamen.

Linda van Huffelen

Mijn naam is Linda van Huffelen.

Onder de naam Glasuniek maak ik in mijn atelier in Norg objecten en sculpturen van glas, waarvoor ik uitsluitend de techniek glasfusie gebruik.
Ik vind het een fantastische uitdaging om in het weerbarstige, maar oh zo mooie materiaal glas gestalte te geven aan de beelden in mijn gedachten. Hierbij werk ik veel met subtiel elegante en toch krachtige vormen. Binnen glasfusie hanteer ik niet de standaard werkwijzen. Zo ben ik de bedenker van de Stapelingen-techniek, waarbij  platen glas met elkaar worden versmolten. Soms vorm ik deze stapelingen met de hand op een temperatuur van 800 °C. Verder maak ik Inflatables. Bij deze heel bijzondere techniek, die wereldwijd door 2 mensen wordt uitgevoerd, wordt gefused glas na het stoken opgeblazen met perslucht.

 

Meer informatie is te vinden op http://www.glasuniek.nl