Peter Bes

Peter Bes

Peter Bes

 

Sinds 1 mei 2017 ben ik lid van het kunstenaarscollectief. Ik ben geboren in 1952 in Utrecht, maar woon sinds 2007 in Drenthe. Mijn kunstwerken maak ik voornamelijk van steen en glas. Sinds kort is daar ook hout en metaal als materiaal bijgekomen. Ik heb vele cursussen en workshops gevolgd voor diverse glastechnieken en steen bewerken in binnen- en buitenland. Mijn inspiratie haal ik uit het materiaal. Het glas met zijn transparantie en zijn hardheid daagt mij uit om het naar eigen idee te vormen.Bij steen is vooral het uit het steen laten ontstaan van het beeld mijn basisgedachte. Naast het maken van eigen werk begeleidt en stimuleer ik mensen met een verstandelijke beperking in het werken met steen en glas.

www.glastro.com

 

Linda van Huffelen

Mijn naam is Linda van Huffelen.

Onder de naam Glasuniek maak ik in mijn atelier in Norg objecten en sculpturen van glas, waarvoor ik uitsluitend de techniek glasfusie gebruik.
Ik vind het een fantastische uitdaging om in het weerbarstige, maar oh zo mooie materiaal glas gestalte te geven aan de beelden in mijn gedachten. Hierbij werk ik veel met subtiel elegante en toch krachtige vormen. Binnen glasfusie hanteer ik niet de standaard werkwijzen. Zo ben ik de bedenker van de Stapelingen-techniek, waarbij  platen glas met elkaar worden versmolten. Soms vorm ik deze stapelingen met de hand op een temperatuur van 800 °C. Verder maak ik Inflatables. Bij deze heel bijzondere techniek, die wereldwijd door 2 mensen wordt uitgevoerd, wordt gefused glas na het stoken opgeblazen met perslucht.

 

Meer informatie is te vinden op http://www.glasuniek.nl