Tanja T

Tanja T

Een aantal jaren geleden bezocht Tanja een tentoonstelling over graals. En Tanja was meteen verkocht. De transparantie en gelaagdheid in het glas prikkelde haar. Oorspronkelijk wordt bij de graal techniek het ontwerp gegraveerd in het gekleurde glas. Maar het spannende is om er iets eigens van te maken Een andere draai te geven aan de lange graveer traditie. Op zoek te gaan naar andere mogelijkheden en toepassingen.Glas is een eigenzinnig materiaal. Het materiaal daagt Tanja uit en hoewel het soms ontzettend frustrerend is, houdt Tanja van die uitdaging.

Linda van Huffelen

Mijn naam is Linda van Huffelen.

Onder de naam Glasuniek maak ik in mijn atelier in Norg objecten en sculpturen van glas, waarvoor ik uitsluitend de techniek glasfusie gebruik.
Ik vind het een fantastische uitdaging om in het weerbarstige, maar oh zo mooie materiaal glas gestalte te geven aan de beelden in mijn gedachten. Hierbij werk ik veel met subtiel elegante en toch krachtige vormen. Binnen glasfusie hanteer ik niet de standaard werkwijzen. Zo ben ik de bedenker van de Stapelingen-techniek, waarbij  platen glas met elkaar worden versmolten. Soms vorm ik deze stapelingen met de hand op een temperatuur van 800 °C. Verder maak ik Inflatables. Bij deze heel bijzondere techniek, die wereldwijd door 2 mensen wordt uitgevoerd, wordt gefused glas na het stoken opgeblazen met perslucht.

 

Meer informatie is te vinden op http://www.glasuniek.nl