Anneke Myszka

Anneke Myszka

Janine Plaisier

Beatrijs van Rheeden

Beatrijs van Rheeden is keramist sinds zij haar studies afrondde in Groningen en Boedapest in 1991. Haar proces is intuïtief, en haar fascinatie voor patronen en structuren is eindeloos. In haar werk is ze begonnen het porselein te combineren met haakwerk. Deze combinatie geeft haar de vrijheid tot speelser werk. Zowel in het porselein als in het haakwerk vindt Beatrijs een grote vrijheid om haar vormen te maken en tegelijkertijd zoekt ze altijd naar de grenzen van wat mogelijk is. Het ambachtelijke aspect is een belangrijk onderdeel geworden van de expressie die zij stopt in haar objecten.

Tanja T

Een aantal jaren geleden bezocht Tanja een tentoonstelling over graals. En Tanja was meteen verkocht. De transparantie en gelaagdheid in het glas prikkelde haar. Oorspronkelijk wordt bij de graal techniek het ontwerp gegraveerd in het gekleurde glas. Maar het spannende is om er iets eigens van te maken Een andere draai te geven aan de lange graveer traditie. Op zoek te gaan naar andere mogelijkheden en toepassingen.Glas is een eigenzinnig materiaal. Het materiaal daagt Tanja uit en hoewel het soms ontzettend frustrerend is, houdt Tanja van die uitdaging.

Andrea de Weerdt

Andrea de Weerdt ( 1962) is als kunstenaar hoofdzakelijk autodidact. Andrea maakt o.a. mixed media schilderijen, ze past verschillende technieken toe en werkt met verschillende materialen. Haar schilderijen hebben prachtige structuren en texturen, Zorgvuldig bouwt zij met veel liefde laag voor laag op. Haar liefde voor de natuur en de vergankelijkheid van materialen komen in haar werk naar voren. Denk aan roestvorming of prachtige oude muren, maar ook de structuren die je in de natuur ziet: droge aarde, schors, het strand en de zee. Andrea is veelzijdig en dat zie je terug in haar schilderijen. Andrea’s schilderijen zijn herkenbaar aan haar materiaalgebruik en haar kleurgebruik. Ze heeft een duidelijke eigen stijl en dat maakt het werk bijzonder en niet alledaags.