Gerard Brouwer

Gerard Brouwer

Duik in het tijdloze werk van Gerard, een kunstenaar die de alledaagse menselijke interacties tot leven bracht in zijn bronzen beelden. Zijn sculpturen, geïnspireerd door observaties van het dagelijks leven, belichamen de essentie van menselijke emotie en ervaring. Nu te bewonderen in Galerie Huis ter Heide, bieden ze een unieke kijk op het werk van deze kunstenaar uit Katwijk. Hoewel hij in 2017 aan ALS is overleden, blijft zijn erfenis voortleven in zijn rustige, gedegen sculpturen die een blijvende indruk hebben achtergelaten in collecties over de hele wereld.

Lucia Winkeler

Lucia is opgegroeid in een klein dorp in een gezin van 8 kinderen. Een heel creatief gezin blijkt achteraf, waarin ieder een manier gevonden heeft zijn of haar creativiteit te uiten.Lucia zelf heeft voor 6 jaar terug    de keramiek ontdekt en werd zo enthousiast over de mogelijkheden dat ze besloot de keramiek opleiding in Gouda te gaan doen.   In 2023 ronde zij dit af met een prachtige expositie. Keramiek heeft echt een bijzonder plekje in haar leven gekregen. De oneindige vele mogelijkheden met klei en het decoreren blijven haar steeds opnieuw uitdagen. Zowel met draaien als handvormen of de combi van beiden. Met klei werken is genieten!

Marijke Arts

Marijke uit Bergen (Limburg ) is als autodidact begonnen met het maken van keramiek nadat ze gestopt is met werken in 2018. Ze werkt graag met allerlei soorten klei. Het liefst maakt ze vrouwen. De afwerking doet ze vaak met veel kleur of soms ingetogen. Ze gebruikt hiervoor verschillende glazuren en onder glazuren door elkaar. Haar beelden zijn vaak gedetailleerd, ze werkt graag figuratief. De inspiratie komt meestal vanzelf tijdens het maakproces. Zo kan een beeld heel grappig, verbaasd, een mooie uitdrukking of teder zijn. Soms zijn er gebeurtenissen die het proces beïnvloeden. Voor Marijke is klei steeds weer het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Anton van de Water

Het werk van Anton is het resultaat van een nog voortdurende zoektocht.  De technische opleiding legt de voedingsbodem om ook bij het werken met klei allereerst de vaardigheden te leren beheersen. De oneindige mogelijkheden van klei maken dat Anton geen richting kiest, hij wil alles! Het klassieke draaien ziet hij als gereedschap dat hij kan benutten als de situatie daar om vraagt. Totdat de klei als zalf door zijn handen draait en het draaien van een pot meer op meditatie gaat lijken. Als alle spectaculaire vormen zijn gepasseerd oefent eenvoud zijn aantrekkingskracht. Schone strakke lijnen, oogstrelend. De klei laat zich leiden, is gewillig   in de handen van Anton en laat de opgelegde vorm toe, ontwikkelen   is de essentie.

Hennie Hut

Hennie maakte voorheen zeefdrukken, maar heeft deze techniek losgelaten en zich vanaf 1999 meer ontwikkeld met het smeden van sieraden. De expositie met het thema “Van de wand aan de hand” is dan ook heel toepasselijk. De sieraden die Hennie voor deze expositie heeft gemaakt zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Van elk sieraad wordt er maar een gemaakt, ze zijn allemaal verschillend in vorm en grootte. Ze heeft ringen, hangers en oorbellen en complete sets gemaakt. Ze gebruikt stukjes van haar laatste zeefdruk “Lach” in haar sieraden.Eerst maakt ze de ring of element van zilver en in het element waar je normaal een steen in zet, wordt nu een stukje zeefdruk gelegd en afgedekt met kunsthars. Alle sieraden zijn handgemaakt en draagbaar.Tevens toont ze ander wandwerk en sculpturen allen geïnspireerd op haar zeefdruk ‘Lach’.