Rietje Smal-Zwanenburg

Rietje Smal-Zwanenburg

Peter Verboom

Peter Verboom

Peter Verboom (geboren in 1954). Zijn queeste naar kinderlijke spontaniteit is nooit gestopt. Als een echte ‘homo ludens’ gebruikt hij in zijn huidig werk het wrakhout van onze massaconsumptie en verwerkt dit tot ‘assemblages’.Bij voorkeur past hij niet-traditionele kunstmaterialen toe; hoofdzakelijk gebruikte alledaagse attributen, ‘objects trouvés’.Vindplaatsen en inspiratie vindt hij in kringloop- en 2e hands-winkels. Zijn assemblages ontstaan door intuïtieve en associatieve samenvoegingen van de triviale attributen.Een spel ontstaat, waarbij de betekenis van de afzonderlijke attributen, in een nieuwe onderlinge relatie, vervreemding opwekken. Irrationele combinaties met een narratief karakter.

Gemma Bosters

Gemma Bosters

Gemma Bosters (geboren in 1960 ) te Boxmeer, nu woonachtig in Velp. Ze heeft een passie in het werken met klei. In haar thema’s probeert ze vrolijkheid, gezelligheid en blijheid uit te drukken die ze zelf ervaart met dans en muziek (Latin).Als voorbereiding van een werkstuk maakt ze het eerst een miniatuurschetsje van klei waarna ze het in groter formaat uitwerkt. Haar decoratietechniek bestaat hoofdzakelijk uit het werken met engoben (vloeibare kleislib). Door de leerharde klei eerst op te ruwen met een scherp voorwerp brengt ze vervolgens met een platte kwast de engobe op waardoor er interessante structuren ontstaan. De originele kleur van de klei blijft op deze manier ook zichtbaar. Door middel van exposities en kunstmarkten hoopt ze nog vele vrolijke kunstwerken te maken. Op 8 oktober geeft Gemma uitleg over haar werkwijze in de galerie, u bent van harte welkom.

Ans Pelgrim

Ans Pelgrim

Kunst’ is de naam waar onder Ans Pelgrim (1962) haar werk presenteert. Haar portfolio kenmerkt zich in meerdere uitingsvormen. Van ingetogen tot uitgesproken en van sober tot kleurrijk. Van home-design tot tuin ornamenten. Ze werkt ook graag met verschillende (klei) materialen en stooktechnieken. Ze heeft een loopbaan gehad in de bank- en verzekeringswereld maar is daarnaast opleidingen gaan volgen aan de klassieke academie der schilderkunst en in het kunstencentrum in Groningen. Inmiddels is ze ruim 10 jaar fulltime als kunstenaar actief vanuit haar thuisbasis in Hoogezand. Ze presenteert haar werk op exposities, tijdens kunstmarkten en via haar website.“Het mooie aan keramisch werk is dat een zacht vormeloos product kan uitgroeien tot een mooi uniek werkstuk.

Nora van Klingeren

Nora van Klingeren

Nora van Klingeren (geboren in 1956) maakt veelal wandkleden en in combinatie met constructies in staal en andere materialen. Nora is opgeleid als architect, maar ze is de managementhoek ingerold. Na jaren in het projectmanagement te hebben gewerkt heeft ze een stap gemaakt naar de kunst. Op het textielvlak is ze in wezen autodidact, maar gevoel voor vorm en de verhoudingen komen uit de Bouwkunde. Nora werkt veel in opdracht. In de voorstellen en werken die daaruit volgt vloeit architectuur en wandtextiel samen.Vilt vormt altijd een onderdeel. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Inspiratie kan van alles zijn, maar alle werken hebben altijd een verhaal. De laatste jaren en de komende jaren vormt klimaatverandering een vast onderdeel van haar werk.

Jan van Noort

Jan van Noort

Tekenen en schilderen is Jan van Noort (geboren in 1941) met de paplepel ingegeven maar pas na een werkzaam leven met creatieve uitdagingen is vanaf 1995 een nieuwe stap gezet tot beeldend kunstenaar. De inspiratiebron voor mijn werk zijn herinneringen en dagelijkse gebeurtenissen. De schilderijen met overwegend geabstraheerde vormen ontstaan tijdens een zoektocht met kleurvlakken en lijnen, dekkend en transparant, laag over laag. De onderwerpen zijn divers, van figuren tot landschap en stilleven.Met een bij voorkeur expressief kleurenpalet en een losse penseelvoering vertelt jan zijn verhaal in verf. “Een schilderij … Een avontuur”