Roelie Scholing

Roelie Scholing

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als docent beeldende vorming binnen het voortgezet onderwijs, richt ik mij nu voornamelijk op het werken met keramiek. In mijn werk maak ik veel gebruik van afdruktechnieken waarbij het unieke in alle vormen naar voren komt. De oneindige schoonheid van de natuur is een grote inspiratiebron voor mij. Naast klei als basismateriaal maak ik gebruik van diverse materialen en technieken voor de afwerking, zoals papier, glas, hout, zijde, bladgoud en verschillende glazuurtechnieken. Het is mogelijk een workshop bij mij te volgen en zelf te ervaren hoe fijn en toegankelijk het is om te werken met klei.

http://roeliescholing.nl

Willem Komduur

Ik ben autodidact,  en werk met olieverf op linnen, zowel realistisch als abstract. Met name bloemen, bomen en landschappen van de Drentsche Aa, de Hunze en de prachtige wolkenpartijen boven het Groninger land kun je terugvinden in mijn vaak kleurrijke schilderijen. Naast gebruik van penselen werk ik ook graag met het paletmes. Graag schilder ik groot werk maar als intermezzo soms ook kleinere werken met vogels. Ik ben geboren op 30 december 1943 in Noord-Sleen. In 1967 ben ik verhuisd naar Haren (Gr.) en heb als bouwkundige bij de gemeente Haren gewerkt.

Sinds 1 januari 2023 ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

http://willemkomduur.nl

Janneke Boer

Ik ben autodidact en heb mij in de loop der jaren ontwikkeld door bij verschillende kunstenaars lessen te volgen. Ik werk graag met veel verschillende materialen, o.a. met pastel, olie en acryl. Natuur is hiervoor een grote inspiratiebron. Ik blijf mezelf steeds uitdagen en verder ontwikkelen. Dit jaar ben ik gestart op de Kunstacademie Friesland. Een geweldige uitdaging waar ik volop van geniet. Tevens heb ik ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven aan alle leeftijdscategorieën

Vanaf maart ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

http://jannekeboer.nl

Andra van Kranenburg

Uit verschillende landen heb ik altijd al ronde ovale bijzondere stenen meegenomen naar huis. Van Sicilië, la Gomera tot aan Ecuador en Namibië. Maar toen had ik nog niet de behoefte om ze te bewerken. Door een aantal workshops gevolgd te hebben bij Zwaganaga in Exloo ben ik enthousiast geraakt. Reizen is wel mijn inspiratiebron. Over het algemeen ben ik stilistisch bezig. Minimalistisch, organisch, ronde vormen, vloeiende lijnen, intuïtief abstract soms. Ik heb niet altijd een beeld voor het oog als ik begin, het ontstaat soms in het proces.  Het ligt ook aan de vorm van de steen en de inspiratie die ik op dat moment heb. Sinds 1 januari 2023 ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

 

Bernadette de Jonge Lubbers

In 2017 ben ik begonnen met beeldjes uit steen te maken. Dit was zo leuk dat ik het verder ben gaan ontwikkelen. Mijn beelden zijn vooral geïnspireerd door de onderwaterwereld. Ik maak bedels, kettinghangers en kleine beeldjes, maar ook middelgrote en grote beelden zijn ondertussen onderdeel van mijn collectie. In mijn proces naar een beeld, schets ik eerst het dier dat ik wil maken. Ik probeer mijn beelden zo natuurlijk mogelijk te laten lijken, zodat het dier toch een beetje tot leven komt in de steen. Ik gebruik voor mijn beeldvorming zoveel mogelijk foto’s die ik zelf schiet tijdens mijn duikvakanties. Soms komen hier prachtige foto’s uit die dan weer geschikt zijn om als muurdecoratie te gebruiken.

Sinds 1 januari 2023 ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

Gilda Wilpstra Gouhari

Het creëren van beeldende kunst is een essentieel onderdeel van mijn leven en beeldhouwen is mijn passie. Deze passie deel ik graag met anderen.Ik hou ervan mezelf uit te dagen in het gebruik van verschillende media. Dat is voornamelijk steen, maar ik werk ook met andere materialen zoals epoxy, hout, metaal en vezels. Harmonie en eenvoud komen terug in de lijnen van mijn beelden. De inspiratie voor mijn beelden krijg ik uit het dagelijks leven en de natuur.

Sinds september 2022 ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

Harmen van Kamp

Al tientallen jaren ben ik (1956) actief als beeldend kunstenaar, aanvankelijk als kunstschilder, later ook als beeldhouwer. Ik werk in mijn atelier in Zevenhuizen GN. Ik schilder vooral met olieverf. Daarnaast ben ik ook bezig met grafische technieken.

Ik werk voornamelijk figuratief. Landschappen en portretten hebben mijn voorkeur. Ik werk laag over laag naar het uiteindelijke resultaat toe. Met beeldhouwen is de vorm van de steen meestal leidend bij de keuze van het onderwerp. Dat dwingt dan ook tot het maken van abstractere vormen. Na het polijsten draagt de kleur van de steen bij aan het resultaat.

Alesja Konchyts

Ik ben geboren in Belarus (1976) en woon nu in Roden. Ik heb de Kunststudie in Duitsland op de Wiesbadener Freie Kunstschule (WFK) gevolgd. Zowel abstract als figuratief werken ligt mij zeer aan het hart. Meestal werk ik met olieverf en paletmes en met waterverf, maar ook met potlood en inkt op papier. Mijn grote voorbeelden zijn Emil Nolde en france expressionisten. Ik heb de technieken intensief bestudeerd en mijn eigen stijl en techniek ontwikkeld. De thema”s van mijn werken vinden meestal hun oorsprong in de Drentse landschap en in de natuur. Het speciale aan mijne  schilderijen is de kleurdiversiteit en kleurintensiviteit. Een leeg doek is voor mij iets dat in alles kan veranderen.

http://www.ourpalette.nl

Ine Hoejenbos

Mijn naam is Ine Hoejenbos, ik ben beeldhouwer. En dit jaar hoop ik af te studeren aan de Klassieke Academie te Groningen. Mijn werk richt zich op dagelijkse, haast onopvallende gebeurtenissen in ons leven, waarvoor we vaak geen oog hebben, druk bezet als we zijn met allerlei beslommeringen.

Wanneer we ontspannen zijn hebben we wel aandacht voor deze kleine gebaren en emoties, en dan verrijken ze ons leven. Een vluchtig oogcontact met een onbekende, iets in de houding van een geliefde, een trillertje in een stem. Zonder aandacht valt het niet op. Met aandacht geeft het een schat aan informatie, herinneringen, emoties, begrip en contact. De keuze voor dit onderwerp resulteert in verstild werk, dat van figuratief richting abstract steeds meer van persoonlijk naar universeel gaat. Mijn werk is uitgevoerd in steen, hout, keramiek of brons.

 

www.inehoejenbos.nl

Peter Bes

Peter Bes

 

Sinds 1 mei 2017 ben ik lid van het kunstenaarscollectief. Ik ben geboren in 1952 in Utrecht, maar woon sinds 2007 in Drenthe. Mijn kunstwerken maak ik voornamelijk van steen en glas. Sinds kort is daar ook hout en metaal als materiaal bijgekomen. Ik heb vele cursussen en workshops gevolgd voor diverse glastechnieken en steen bewerken in binnen- en buitenland. Mijn inspiratie haal ik uit het materiaal. Het glas met zijn transparantie en zijn hardheid daagt mij uit om het naar eigen idee te vormen.Bij steen is vooral het uit het steen laten ontstaan van het beeld mijn basisgedachte. Naast het maken van eigen werk begeleidt en stimuleer ik mensen met een verstandelijke beperking in het werken met steen en glas.

www.glastro.com