Andra van Kranenburg

Andra van Kranenburg

Uit verschillende landen heb ik altijd al ronde ovale bijzondere stenen meegenomen naar huis. Van Sicilië, la Gomera tot aan Ecuador en Namibië. Maar toen had ik nog niet de behoefte om ze te bewerken. Door een aantal workshops gevolgd te hebben bij Zwaganaga in Exloo ben ik enthousiast geraakt. Reizen is wel mijn inspiratiebron. Over het algemeen ben ik stilistisch bezig. Minimalistisch, organisch, ronde vormen, vloeiende lijnen, intuïtief abstract soms. Ik heb niet altijd een beeld voor het oog als ik begin, het ontstaat soms in het proces.  Het ligt ook aan de vorm van de steen en de inspiratie die ik op dat moment heb. Sinds 1 januari 2023 ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

 

Bernadette de Jonge Lubbers

In 2017 ben ik begonnen met beeldjes uit steen te maken. Dit was zo leuk dat ik het verder ben gaan ontwikkelen. Mijn beelden zijn vooral geïnspireerd door de onderwaterwereld. Ik maak bedels, kettinghangers en kleine beeldjes, maar ook middelgrote en grote beelden zijn ondertussen onderdeel van mijn collectie. In mijn proces naar een beeld, schets ik eerst het dier dat ik wil maken. Ik probeer mijn beelden zo natuurlijk mogelijk te laten lijken, zodat het dier toch een beetje tot leven komt in de steen. Ik gebruik voor mijn beeldvorming zoveel mogelijk foto’s die ik zelf schiet tijdens mijn duikvakanties. Soms komen hier prachtige foto’s uit die dan weer geschikt zijn om als muurdecoratie te gebruiken.

Sinds 1 januari 2023 ben ik lid van het kunstenaarscollectief.

Gilda Wilpstra Gouhari

Het creëren van beeldende kunst is een essentieel onderdeel van mijn leven en beeldhouwen is mijn passie. Deze passie deel ik graag met anderen.Ik hou ervan mezelf uit te dagen in het gebruik van verschillende media. Dat is voornamelijk steen, maar ik werk ook met andere materialen zoals epoxy, hout, metaal en vezels. Harmonie en eenvoud komen terug in de lijnen van mijn beelden. De inspiratie voor mijn beelden krijg ik uit het dagelijks leven en de natuur.

Sinds september 2022 ben ik lid van het kunstenaarscollectief.