Liliane van der Elst

Liliane van der Elst

Liliane van der Elst

Gevoelens van positieve verwondering zijn meestal de voedingsbodem voor Liliane (1953) haar creaties; vandaar de grote verscheidenheid aan thema’s waarin het organische primeert. Landelijke ‘roots’ drukken niet alleen hun stempel op de organische vormen, maar ook op de sculpturale werken, uitgevoerd ‘heet’ in ‘heet’. De ‘resilience’ waarmee elke fase van groei en sterven gepaard gaat, zowel bij de mens als in de natuur, is een belangrijke drijfveer bij het creëren van objecten. De combinaties van ‘gegoten’ en ‘geblazen’ werk benadrukken de contrasten tussen glad versus gestructureerd, tussen transparant versus opaak bij het spel van licht en kleur. Werken met vloeibaar glas als kunstvorm; een passie die haar dagelijks bestaan (ver)vult, een onweerstaanbare drang …

Sharon Manassen

 

Sharon Manassen

Ondanks het weerbarstige materiaal dat in de bewerking een grote mate van vakmanschap vereist, begint kunstenaar Sharon (1975) altijd met het verkennen van wat er diep van binnen bij haar leeft. De dingen die haar verbazen en verwonderen. Gevoelens die uitmonden in korte eenvoudige gedichten. Dan pas ontstaan de vormen in zilver (1e gehalte 925) gecombineerd met hout, kokosnoot en andere natuurlijke producten. In haar eigen galerie en atelier toont ze haar passie en staat haar werk zeer toegankelijk tentoongesteld. Sharon vindt het belangrijk dat bezoekers haar werk kunnen vasthouden en ervaren hoe het voelt.

Esther van Riezen

Esther van Riezen

Reizen was en is nog altijd haar grote passie. Het contact met andere culturen, de ontmoetingen met mensen vanuit de hele wereld en het bezoeken van prachtige natuurgebieden inspireren Esther tot het schilderen van kleurrijke en vaak uitbundige schilderijen. Ongeveer 10 jaar geleden is Esther begonnen met schilderen bij Atelier 99 in Assen. De afgelopen jaren heeft zij zich in verschillende schilder- technieken verdiept en verder bekwaamd. Bij deze expositie zijn voornamelijk werken van een van haar favoriete thema’s, bloemen, te zien. Esther schildert bij voorkeur met acrylverf. Ook maakt zij graag multimedia werken in de vorm van collages.

Lydia van Riezen

Lydia van Riezen

Lydia (1943) komt uit een creatieve familie. Ze heeft jarenlang op het ICO (nu Podium Zuidhaege) in Assen met klei gewerkt. Haar voorkeur gaat uit naar vrije vormen, daarbij heeft ze een globaal idee van wat ze wil gaan maken. Ze maakt d.m.v. een platenpers platen. Hoe die tevoorschijn komen geeft richting aan hoe ze verder gaat. Tijdens het maakproces is ze voortdurend aan het kijken hoe het geheel zich ontwikkelt, totdat ze ziet en voelt: zo is het goed! Zij heeft heel veel met raku gewerkt. De laatste jaren geniet ze heel erg van de natuur. Dat komt tot uiting in bloemvormen en het verwerken van bladeren in klei. Uiteindelijk geglazuurd in vrolijke kleuren. Contact opnemen kan; 0592-350041 of 06 -29117923.

 

Gerard Brouwer

Duik in het tijdloze werk van Gerard, een kunstenaar die de alledaagse menselijke interacties tot leven bracht in zijn bronzen beelden. Zijn sculpturen, geïnspireerd door observaties van het dagelijks leven, belichamen de essentie van menselijke emotie en ervaring. Nu te bewonderen in Galerie Huis ter Heide, bieden ze een unieke kijk op het werk van deze kunstenaar uit Katwijk. Hoewel hij in 2017 aan ALS is overleden, blijft zijn erfenis voortleven in zijn rustige, gedegen sculpturen die een blijvende indruk hebben achtergelaten in collecties over de hele wereld.

Lucia Winkeler

Lucia is opgegroeid in een klein dorp in een gezin van 8 kinderen. Een heel creatief gezin blijkt achteraf, waarin ieder een manier gevonden heeft zijn of haar creativiteit te uiten.Lucia zelf heeft voor 6 jaar terug    de keramiek ontdekt en werd zo enthousiast over de mogelijkheden dat ze besloot de keramiek opleiding in Gouda te gaan doen.   In 2023 ronde zij dit af met een prachtige expositie. Keramiek heeft echt een bijzonder plekje in haar leven gekregen. De oneindige vele mogelijkheden met klei en het decoreren blijven haar steeds opnieuw uitdagen. Zowel met draaien als handvormen of de combi van beiden. Met klei werken is genieten!

Marijke Arts

Marijke uit Bergen (Limburg ) is als autodidact begonnen met het maken van keramiek nadat ze gestopt is met werken in 2018. Ze werkt graag met allerlei soorten klei. Het liefst maakt ze vrouwen. De afwerking doet ze vaak met veel kleur of soms ingetogen. Ze gebruikt hiervoor verschillende glazuren en onder glazuren door elkaar. Haar beelden zijn vaak gedetailleerd, ze werkt graag figuratief. De inspiratie komt meestal vanzelf tijdens het maakproces. Zo kan een beeld heel grappig, verbaasd, een mooie uitdrukking of teder zijn. Soms zijn er gebeurtenissen die het proces beïnvloeden. Voor Marijke is klei steeds weer het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Anton van de Water

Het werk van Anton is het resultaat van een nog voortdurende zoektocht.  De technische opleiding legt de voedingsbodem om ook bij het werken met klei allereerst de vaardigheden te leren beheersen. De oneindige mogelijkheden van klei maken dat Anton geen richting kiest, hij wil alles! Het klassieke draaien ziet hij als gereedschap dat hij kan benutten als de situatie daar om vraagt. Totdat de klei als zalf door zijn handen draait en het draaien van een pot meer op meditatie gaat lijken. Als alle spectaculaire vormen zijn gepasseerd oefent eenvoud zijn aantrekkingskracht. Schone strakke lijnen, oogstrelend. De klei laat zich leiden, is gewillig   in de handen van Anton en laat de opgelegde vorm toe, ontwikkelen   is de essentie.

Hennie Hut

Hennie maakte voorheen zeefdrukken, maar heeft deze techniek losgelaten en zich vanaf 1999 meer ontwikkeld met het smeden van sieraden. De expositie met het thema “Van de wand aan de hand” is dan ook heel toepasselijk. De sieraden die Hennie voor deze expositie heeft gemaakt zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Van elk sieraad wordt er maar een gemaakt, ze zijn allemaal verschillend in vorm en grootte. Ze heeft ringen, hangers en oorbellen en complete sets gemaakt. Ze gebruikt stukjes van haar laatste zeefdruk “Lach” in haar sieraden.Eerst maakt ze de ring of element van zilver en in het element waar je normaal een steen in zet, wordt nu een stukje zeefdruk gelegd en afgedekt met kunsthars. Alle sieraden zijn handgemaakt en draagbaar.Tevens toont ze ander wandwerk en sculpturen allen geïnspireerd op haar zeefdruk ‘Lach’.

Martin Pottjewijd

In 1982 werd Martin in Nijeveen (Drenthe) uit de klei getrokken. Vanuit zijn atelier en galerie aan huis werkt hij dagelijks aan opdrachten en zijn eigen collectie kunstwerken. Naast kunstenaar is hij grafisch vormgever en ondernemer. De kunst van het creëren van iets nieuws is voor Martin het mooiste dat er is.Verwondering is een emotie die mensen kan inspireren en verbazen. Martin is hier zeer bedreven in met zijn kleikunstwerken. Martin heeft zich gespecialiseerd in polymeerklei als medium en schildertechnieken voor zijn beelden. Hij gebruikt verschillende technieken en stijlen om zijn sculpturen te creëren, variërend van eenvoudig tot zeer realistisch en complex. Laat klei jouw verwondering vormgeven.

www.martinpottjewijd.nl