Open

De galerie is open op deze speciale dagen;

12 mei moederdag,(opening nieuwe expositie)  19-20 mei Pinksteren,16 juni vaderdag.

Kerstdagen

Alle leden van het collectief wenst u Prettige Kerstdagen en een Gezond 2024!

Wij zijn 1e kerstdag gesloten, en 2e Kerstdag geopend!

(31 december gesloten)

Nieuwe leden

We hebben 2 nieuwe leden in 2024.

Angelien Coco Martin maakt prachtige bronzen beelden en komt per 1 januari 2024.

En Roelanda Bonder maakt veelzijdige keramische werken en zij begint 1 maart 2024.

Meet en Greet

Meet en Greet

Zaterdag 25 november komt Fieke Hordijk uit Zoetermeer speciaal naar de galerie om extra uitleg te geven over haar kunst.

Mogelijk speelt ze ook nog even op haar saxofoon. U kunt haar ontmoeten tussen 13.00-16.00 uur. U bent van harte welkom.

Het werk van Fieke Hordijk (1950) bestaat uit beelden en wandobjecten. Zij haalt inspiratie uit de mens, muziek, dans, natuur en architectuur. In de vormgeving balanceert zij tussen figuratie en abstractie maar altijd streeft ze naar sterke lijnen, beweging en kracht. Vanaf 2010 ging zij weer muziek maken, wat haar beeldtaal beïnvloedde. Eerst was klassieke muziek de drijfveer tot het verbeelden van wandobjecten en beelden, maar na verloop van tijd kwamen er Minimal Music en Jazz en Bluesmuziek bij, hetgeen aanleiding was tot vele werken. B.V. in een wandobject van 20 meter verbeeldde zij de Canto Ostinato, van Simeon Ten Holt. Voor de uitvoering van haar werken gebruikt ze metalen, zoals koper, brons en messing en voor de kleur wordt de eigen kleur van het materiaal of worden oxides gebruikt. Bij alle kunst hangt een QR code u kunt dan de muziek beluisteren die bij de kunst hoort.

We bestaan 15 JAAR!

We bestaan 15 JAAR!

 

In het weekend 9 en 10 september wordt er speciale aandacht besteed aan ons 15 jarig bestaan van de galerie. Naast de expositie bieden we op diverse marktkramen allerlei Kleintje Kunst aan.
In de galerie wordt kunst getoond van 17 kunstenaars.
Nieuw zijn de KUNST doosjes  (met een klein kunst kado erin)  te koop voor 15 euro.

De openingstijden zijn ook aangepast voor u dit weekend(9 en 10 september) naar 11.00 tot 17.00 uur. (i.p.v. 13-17.00 uur)

Galerie bestaat in september 2023 15 jaar!

Galerie bestaat in september 2023 15 jaar!

Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.

U kunt pinnen in de galerie.

In de galerie is wifi aanwezig.

wifi

 

 

En u kunt u aankoop betalen met de pin.

pin

RTV Drenthe in de galerie

RTV Drenthe in de galerie.

Lucas Koops heeft ons nieuwe lid Harry Klunder geïnterviewd in de galerie. En Alie Hut heeft in de uitzending nog een oproep gedaan voor nog een nieuw collectief lid.De uitzending is aanstaande donderdag 19 januari om 11.00 uur te beluisteren op RTV Drenthe.