Gastexposities

Het kunstenaarscollectief Huis ter Heide geeft gastkunstenaars de gelegenheid hun werken ten toon te stellen in Galerie Huis ter Heide. De werken hangen er gemiddeld twee maanden.
Daarnaast blijven wij nieuwe gastexposanten graag verwelkomen, u kunt zich aanmelden via het contactformulier.

Gastkunstenaars november 2014 t/m 4 januari 2015

Carla de Winter, vrouwen acryl/olieverf
Carla Wiersma, bronzen beelden
Sophia de Vries, ijzeren objecten
Yolanda Dopp, sieraden

9 november om 14.00 uur officiële opening, kunstenaars zelf aanwezig.

Carla de Winter

Carla de Winter heeft haar atelier en kunstuitleen in de Nieuwe Kijk in ‘t Jatstraat in Groningen. Haar opleiding schilderen en beeldhouwen volgde zij aan de Vrije Hoge School Driebergen en daarna heeft zij aan Academie Minerva de opleiding docent tekenen en schilderen gedaan.

Carla de Winter

Carla maakt schilderijen van modellen, abstracte werken en schilderijen die ontstaan tijdens haar reizen. Dan laat zij zich door de sfeer inspireren en zoekt hier een beeld bij. Daarnaast maakt zij ook werk in opdracht.

Carla werkt zowel met olieverf, acrylverf, ei tempera als met gemengde techniek (krijt gouache inkt enz.).

Carla de Winter

Carla de Winter

Carla de Winter

Voor meer informatie: www.carladewinter.nl

Carla Wiersma

Carla Wiersma volgde van 1974 t/m 1979 de opleiding Beeldhouwen aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht. Zij maakt beelden in opdracht, zowel voor de openbare ruimte als voor particulieren.

Carla Wiersma

Een belangrijk onderdeel van haar werk is de portretkunst. In de loop der jaren heeft zij zich hierin steeds verder gespecialiseerd en inmiddels staan er talrijke portretten op haar naam. In haar vrije werk ligt de nadruk op het altijd terugkerende verlangen van mensen naar geborgenheid en intimiteit. Beelden van paren met soms een beschermend dakje of wolkje boven het hoofd vormen een belangrijk deel van haar oeuvre.

Carla Wiersma

Carla Wiersma

Voor meer informatie: www.carlawiersma.nl

 

Sophia de Vries

Sophia de Vries uit Holten maakt objecten van metaal. Zij volgt de Christelijke Hogeschool voor de kunsten in Kampen (1988- heden) met als afstudeerrichting monumentale vormgeving. Verder volgde zij cursussen bij Kunstlokaal Deventer. Met haar beelden probeert zij een monumentale ervaring met een knipoog over te brengen.

Sophia de Vries

De beelden worden gemaakt van metaal met koperslag en kunnen zowel  figuratief als abstract zijn. Haar grootste inspiratiebron is het landschap.

Sophia werkt ook in opdracht. Deurgrepen, kapstokken, grafmonumenten, huwelijkscadeaus en afscheidscadeaus zijn hier voorbeelden van.

Sophia de Vries

Sophia de Vries

Voor meer informatie: www.sophiadevries.nl

Yolanda Döpp

Yolanda Döpp uit Amsterdam volgde aan de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam eerst vier jaar goudsmeden en daarna nog een jaar zilversmeden.

Yolanda Döpp

De sieraden die zij maakt zijn onder andere ringen, armbanden, colliers, oorbellen en broches. Ook zet zij kindertekeningen om in een sieraad. Haar sieraden zijn strak en stoer maar toch sierlijk en zacht maar vooral zeer goed draagbaar.

Yolanda werkt voornamelijk met zilver en houdt van de verschillende manieren waarop het materiaal afgewerkt kan worden. Zo maakt zij het zilver graag expres zwart en combineert dat met een mooie gematteerde afwerking voor een zeer charmant resultaat.

Verder werkt zij ook in af en toe met goud en titanium.

Yolanda Döpp

Yolanda Döpp

Voor meer informatie: www.doppsieraden.nl

Gastkunstenaars Archief
Wilt u misschien weten welke gastkunstenaars Galerie Huis ter Heide al heeft mogen verwelkomen?
Kijk dan eens in het archief.
naar boven