Gastexposities

Het kunstenaarscollectief Huis ter Heide geeft gastkunstenaars de gelegenheid hun werken ten toon te stellen in Galerie Huis ter Heide. De werken hangen er gemiddeld twee maanden.
Daarnaast blijven wij nieuwe gastexposanten graag verwelkomen, u kunt zich aanmelden via het contactformulier.

Vooraankondiging Gastkunstenaars november en december 2014

Carla de Winter, vrouwen acryl/olieverf
Carla Wiersma, bronzen beelden
Sophia de Vries, ijzeren objecten
Yolanda Dopp, sieraden

Gastkunstenaars september en oktober 2014

Isabelle Oomen, textielkunstenaar
Marja Steinmetz, glaskunst
Eric van Wattum, sculpturen
Jan van den Brink, schilderijen

7 september om 14.00 uur officiële opening, kunstenaars zelf aanwezig.

Isabelle Oomen

Isabelle Oomen

Al van jongs af aan is Isabelle Oomen uit Oosterhout, creatief bezig met verf, klei, hout, planten, stof, wol, kraaltjes en wat zij nog meer in handen kreeg. In 2010 heeft zij textiel als materiaal herontdekt en is haar passie hiervoor ontstaan. Zij is zich verder gaan ontwikkelen door middel van cursussen, workshops en boeken, die samen een bron van technieken en materialen hebben gevormd. Door verschillende technieken en materialen te combineren ontwikkelt Isabelle heel eigen twee- of driedimensionaal werk. Veel van haar inspiratie haalt zij uit de natuur, die voor haar een onuitputtelijke bron is van structuren, vormen, bewegingen en kleurcombinaties.

Isabelle Oomen

Isabelle Oomen

www.isabelleoomen.nl

Marja Steinmetz

Marja Steinmetz

Marja Steinmetz uit Utrecht is opgeleid als fotografe en daarom bijzonder visueel ingesteld. Zonder de herkenbaarheid te verliezen, schept ze haar eigen beelden én zonder het speelse te verliezen, hoopt ze de waarnemer te intrigeren en te emotioneren. In het werk vind je landschappelijke elementen. Waar zij haar werk in glas verbindt aan natuursteen is het pact met de ons omringende natuur manifest. Zij kan niet zonder vlakten, luchten en water. Kijk naar haar bootjes en de wapperende vlaggen en zie hoe zij speelt met kleur. Haar werk ademt en leeft. Marja werkt met uit één lopende technieken en met alle voor haar noodzakelijke materialen; deze manier van werken is inherent aan haar eigen signatuur.

Marja Steinmetz

Marja Steinmetz

www.marjasteinmetz.nl

Eric van Wattum

Eric van Wattum

Eric van Wattum uit Wilnis maakt sculpturen van paarden en sinds kort ook van vogels. Hij volgde een avondopleiding Creatieve Handvaardigheid te Amsterdam in 1997/1998. Verder is hij autodidact maar werkt wel op professionele basis. Met zijn beelden probeert hij de schoonheid en dynamiek van zijn favoriete onderwerp (het paard) over te brengen. Hij werkt figuratief, soms realistisch en soms meer abstract, maar wel altijd herkenbaar. Eric begon met realistische gegoten bronzen maar op dit moment werkt hij vooral met hergebruikt materiaal dat hij aan elkaar last. Daarnaast werkt hij ook in hout in combinatie met glas en brons.

Eric van Wattum

Eric van Wattum

www.hetbronzenpaard.nl

Jan van den Brink

Jan van den Brink

Jan van den Brink uit Emmen studeerde voor architect aan de Academie voor de Bouwkunst te Amsterdam. Tegenwoordig maakt hij surrealistische schilderijen in olieverf, maar zijn bouwkundige achtergrond is nog duidelijk zichtbaar. Hij schildert op humoristische wijze op linnen, canvas en masoniet. Jan put inspiratie uit zijn eigen fantasie en andere surrealistische schilders. Er is een boek van hem op de markt met afbeeldingen van 120 schilderijen die hij de afgelopen vijftig jaren gemaakt heeft. Hij exposeert permanent in een galerie in Amsterdam en Noordwijk en verder twee keer per jaar waar hij gevraagd wordt.

Jan van den Brink

Jan van den BrinkJan van den Brink

www.janvandenbrink.com

Gastkunstenaars Archief
Wilt u misschien weten welke gastkunstenaars Galerie Huis ter Heide al heeft mogen verwelkomen?
Kijk dan eens in het archief.
naar boven