Gastexposanten in de galerie

Gastexposities
Het kunstenaarscollectief Huis ter Heide geeft gastkunstenaars de gelegenheid hun werken ten toon te stellen in Galerie Huis ter Heide (Dr.). De werken hangen er gemiddeld twee maanden. Daarnaast blijven wij nieuwe gastexposanten graag verwelkomen, u kunt zich aanmelden via het contactformulier.

We mogen weer open op afspraak.

Vanaf 5 maart is de galerie weer helemaal opnieuw ingericht met nieuwe kunst! U kunt de galerie bezoeken alleen op afspraak. Graag een tekstbericht via sms of whatsapp naar 06 51 92 52 06 (Alie Hut) of het contact formulier www.galeriehuisterheide.nl invullen.  Vermelden: Naam, aantal, dag en tijdstip.  Wij treffen i.v.m. de corona extra hygiëne maatregel en laten een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe in de galerie, dus deze keer geen officiële opening.

Uiteraard staat er voor u, zoals u gewend bent van ons, iets te drinken en iets lekkers klaar.

U kunt op uw gemak rondkijken en we bedanken u alvast voor de medewerking.

Gastexposanten  5 maart/m 25 april 2021.

Anne Maryken maakt geabstraheerd figuratief werk met een krachtige emotionele lading die met name voor de meer sensitieve toeschouwer navoelbaar is. De uitdrukking van haar werk is niet eenduidig, waardoor haar publiek daaraan een eigen betekenis kan geven.

Zij werkt “geleid intuïtief”. Dat werkt zo: Zij neemt wat klei en bewerkt dat met handen of gereedschap totdat ze in de ontstane vormen een aansprekende houding of uitdrukking ziet. Daar werkt zij dan op door.De betekenis van een werk blijkt dan vaak pas achteraf. Anatomische juistheid zoekt Anne niet. Geloofwaardigheid en expressie uitdrukkelijk wel. Haar sculpturen raken mensen en dat is een belangrijke drijfveer.

Nelleke Lengkeek is autodidact. De haast onbeperkte mogelijkheden die klei biedt maakt het voor haar een ideaal materiaal om mee te werken. Was dat in de jaren 90 met zelfhardende klei, kwam zo`n 14 jaar geleden de ommezwaai naar de keramiek.Voor de techniek heeft ze cursussen gevolgd bij verschillende keramisten. Alle beelden worden handgevormd en zijn figuratief waarbij humor een belangrijke rol speelt.

Zij haalt haar inspiratie veelal uit een simpel woord of gezegde wat bij haar een bepaald beeld oproept. Kenmerkend voor haar werk is het enorme plezier waarmee ieder beeld gemaakt is. In 2017 was ze al eens gast in Galerie Huis ter Heide.

Barbara Pijnappel haalt haar inspiratie veelal uit een simpel woord of gezegde wat bij haar een bepaald beeld oproept. Kenmerkend voor haar werk is het enorme plezier waarmee ieder beeld gemaakt is. In 2017 was ze al eens gast in Galerie Huis ter Heide.

Barbara is een kunstenares met een kleine ecologische beeldentuin aan de rand van Apeldoorn. Ze maakt al 35 jaar  beelden in brons en steen  en tekeningen en schilderijen in verschillende technieken. Haar werk is divers en tijdloos. Het kan figuratief zijn, soms abstract en soms kan het neigen naar organisch en/of surrealistisch. Hier in Galerie Huis ter Heide worden een aantal figuratieve bronzen naakten, torso’s en dieren getoond en een paar stenen organische beelden. Ze exposeerde o.a. bij diverse beeldentuinen, galeries, musea en online. Daarnaast geeft ze speksteen en boetseer workshops.

Lang heeft Evert Meilink gedacht dat schilderen in de loop der jaren makkelijker zou worden. Dat met het overwinnen van allerlei technische problemen de weg vrij komt voor ongeremd en vrij kunnen schilderen. Wanneer het thema is doordacht en volgroeid in zijn hoofd, dat het dan alleen nog maar geschilderd hoeft te worden. Maar eenmaal aan het werk beseft hij weer dat het balanceren blijft op het scherpst van de snede.

Dat het wankele evenwicht tussen verstand en gevoel zo maar kan doorslaan naar een teveel verstand, teveel willen sturen, waardoor de vrije stroom en de directe ingeving van het moment wordt verstoord. De valkuilen zijn vele en bij elk geslaagd doek beseft Evert weer, het moet je gegeven worden.