Gastexposanten in de galerie

Gastexposities
Het kunstenaarscollectief Huis ter Heide geeft gastkunstenaars de gelegenheid hun werken ten toon te stellen in Galerie Huis ter Heide (Dr.). De werken hangen er gemiddeld twee maanden. Daarnaast blijven wij nieuwe gastexposanten graag verwelkomen, u kunt zich aanmelden via het contactformulier
Periode 3 november 2023 t/m 7 januari 2024 
Nanda Verhaegh, Fieke Hordijk, Jose van Loon, Ben Kapteijns, Rieke Meima.

Meet en Greet

Zaterdag 25 november komt Fieke Hordijk uit Zoetermeer speciaal naar de galerie om extra uitleg te geven over haar kunst.Mogelijk speelt ze ook nog even op haar saxofoon.U kunt haar ontmoeten tussen 13.00-16.00 uur. U bent van harte welkom.

Het werk van Fieke Hordijk (1950) bestaat uit beelden en wandobjecten. Zij haalt inspiratie uit de mens, muziek, dans, natuur en architectuur. In de vormgeving balanceert zij tussen figuratie en abstractie maar altijd streeft ze naar sterke lijnen, beweging en kracht.Vanaf 2010 ging zij weer muziek maken, wat haar beeldtaal beïnvloedde. Eerst was klassieke muziek de drijfveer tot het verbeelden van wandobjecten en beelden, maar na verloop van tijd kwamen er Minimal Music en Jazz en Bluesmuziek bij, hetgeen aanleiding was tot vele werken. B.V. in een wandobject van 20 meter verbeeldde zij de Canto Ostinato, van Simeon Ten Holt. Voor de uitvoering van haar werken gebruikt ze metalen, zoals koper, brons en messing en voor de kleur wordt de eigen kleur van het materiaal of worden oxides gebruikt.

Bij alle kunst hangt een QR code u kunt dan de muziek beluisteren die bij de kunst hoort.