Grote expositie van Halbe Hageman

Opening nieuwe expositie in Galerie Huis ter Heide.

In onze  galerie, vlak buiten Assen aan de Norgervaart 10A wordt iedere twee maanden een nieuwe expositie geopend. Dit betekent dat er met dezelfde regelmaat nieuw werk te bewonderen is. Werk van de vaste leden van het collectief, en van gast-exposanten. Iedere keer worden er vier gast-kunstenaars uitgenodigd. Er zijn er velen, die belangstelling hebben hun werk in Galerie Huis ter Heide te laten zien.

Deze keer gaat het een beetje anders. Er zijn drie gastkunstenaars.

In plaats van een vierde wordt er extra aandacht besteed aan de vorig jaar overleden Halbe Hageman (1946-2018), die jarenlang collectief lid van de galerie was.

Halbe woonde in Zuidlaren en schilderde met olieverf op linnen.

Zijn werk is kleurrijk en helder, expressionistisch met een tendens naar het fauvisme. Hij maakte gebruik van de ‘fragmentatie’ techniek, waarbij met het paletmes allemaal kleine fragmenten worden aangebracht. Halbe haalde zijn inspiratie uit zijn omgeving, vooral landschappen hadden zijn grote belangstelling. De sfeervolle Provence met haar bijzondere licht trok Halbe in het bijzonder aan. Halbe exposeerde in vele grote Europese steden, zoals Mannheim, Brussel, Londen, Parijs en Barcelona.

Ook na zijn overlijden is er veel belangstelling voor zijn werk. Galerie Huis ter Heide is er trots op dat Riet Hageman een vijftiental werken van Halbe ter beschikking heeft gesteld voor deze expositie.