2 nieuwe leden

Wilhelmina van Beek uit Peize.

Saber Mikael uit Appelscha.

Binnenkort meer informatie over deze toekomstige leden van het collectief.

Grote expositie van Halbe Hageman

Opening nieuwe expositie in Galerie Huis ter Heide.

In onze  galerie, vlak buiten Assen aan de Norgervaart 10A wordt iedere twee maanden een nieuwe expositie geopend. Dit betekent dat er met dezelfde regelmaat nieuw werk te bewonderen is. Werk van de vaste leden van het collectief, en van gast-exposanten. Iedere keer worden er vier gast-kunstenaars uitgenodigd. Er zijn er velen, die belangstelling hebben hun werk in Galerie Huis ter Heide te laten zien.

Deze keer gaat het een beetje anders. Er zijn drie gastkunstenaars.

In plaats van een vierde wordt er extra aandacht besteed aan de vorig jaar overleden Halbe Hageman (1946-2018), die jarenlang collectief lid van de galerie was.

Halbe woonde in Zuidlaren en schilderde met olieverf op linnen.

Zijn werk is kleurrijk en helder, expressionistisch met een tendens naar het fauvisme. Hij maakte gebruik van de ‘fragmentatie’ techniek, waarbij met het paletmes allemaal kleine fragmenten worden aangebracht. Halbe haalde zijn inspiratie uit zijn omgeving, vooral landschappen hadden zijn grote belangstelling. De sfeervolle Provence met haar bijzondere licht trok Halbe in het bijzonder aan. Halbe exposeerde in vele grote Europese steden, zoals Mannheim, Brussel, Londen, Parijs en Barcelona.

Ook na zijn overlijden is er veel belangstelling voor zijn werk. Galerie Huis ter Heide is er trots op dat Riet Hageman een vijftiental werken van Halbe ter beschikking heeft gesteld voor deze expositie.

Koningsdag 27 april

Koningsdag 27 april is de galerie gesloten

Paasweekend 19-20-21-22 april geopend

Paasweekend 19-20-21-22 april geopend

2e kerstdag geopend!

De galerie is op 2e kerstdag van 13.00-17.00 uur!

U kunt pinnen in de galerie.

In de galerie is wifi aanwezig.

wifi

 

 

En u kunt u aankoop betalen met de pin.

pin

ART GRONINGEN

Art Groningen 22 en 23 september MARTINI PLAZA GRONINGEN

Omdat we 10 jaar bestaan pakken we grootst uit met 3 stands!!

ART GRONINGEN

Speciale aandacht voor schilderijen van HALBE HAGEMAN

Halbe Hageman was lid van het kunstenaarscollectief Huis ter Heide tot zijn overlijden afgelopen januari. Omdat Riet, Halbe’s echtgenote, zijn werk graag onder de aandacht wil houden blijft zijn werk te zien in de Galerie. Daarom deze 2 maanden bijzondere aandacht voor het werk van Halbe.

 

Halbe Hageman    04-08-1949   11-01-2018

Halbe is (was) een bijzondere schilder.  Autodidact en moest vechten tegen alle vooroordelen.  In de loop van de jaren heeft hij een volkomen eigen stijl ontwikkeld. Hij schilderde altijd met olieverf op linnen. Zijn  grote inspiratie bron was het noordelijke platte land en de Provence. Daar ontstonden zijn vaak kleurrijke schilderijen. Later is hij naar aanleiding van een verhaal van Matisse begonnen met fragmentatie schilderijen. O dat kan ik ook, zei hij. Dat viel vies tegen want door zijn eerste fragmentatie schilderij dat hij gemaakt had ging het mes. Gelukkig gaf hij de moed niet op. Zo zijn de mooiste schilderijen ontstaan. Die nog steeds te zien zijn in Galerie Huis ter Heide.

Galerie Huis ter Heide bestaat 10 jaar!

Galerie Huis ter Heide bestaat 10 jaar!

Hieronder een klein filmpje.

Ga met de cursor op de onderste zin staan.

Galerie Huis ter Heide 2018 

1 juli nieuwe opening expositie om 14.00 uur

1 juli nieuwe opening expositie om 14.00 uur

Op de  A28 richting Zwolle wordt veel verkeer verwacht i.v.m. de TT-Assen die na  16.00 uur eindigt.