2 nieuwe leden per 1 januari 2018

Ine Hoejenbos

Dit jaar hoop ik af te studeren aan de Klassieke Academie te Groningen. Mijn werk richt zich op dagelijkse, haast onopvallende gebeurtenissen in ons leven. Wanneer we ontspannen zijn hebben we wel aandacht voor deze kleine gebaren en emoties, en dan verrijken ze ons leven. Een vluchtig oogcontact met een onbekende, iets in de houding van een geliefde, een trillertje in een stem.

 

Zonder aandacht valt het niet op. Met aandacht geeft het een schat aan informatie, herinneringen, emoties, begrip en contact. De keuze voor dit onderwerp resulteert in verstild werk, dat van figuratief richting abstract steeds meer van persoonlijk naar universeel gaat. Mijn werk is uitgevoerd in steen, hout, keramiek of brons.

Helma van de Water

Tijdens de 3 jarige opleiding Keramische Technieken van de SBB in Gouda, is mijn fascinatie voor het draaien ontstaan. Ik maak contact met de klei, ik voel tijdens het walken hoe de temperatuur is, de plasticiteit en of de klei en ik samenkomen. Het hele proces is belangrijk en heeft invloed op het resultaat.

Voor de decoratie werk ik met vlakken en lijnen en waarbij ik op het laatste moment ook de kleuren bepaal. Dit is overgegaan in een intuïtief proces. Naast gedraaide vormen, verdiep ik me ook in de mogelijkheden om objecten vanaf de draaischijf te creëren, waarbij de vrijheid van vormen steeds meer een rol speelt. De sensatie van de klei op de draaischijf is voor mij steeds weer de reden om er achter te gaan zitten en te gaan draaien.